Ik daag je uit!

9 oktober 2020 - Weet je waar veel mensen extreem slecht in zijn? Goed voor zichzelf zorgen. Het wordt namelijk heel snel gezien als egoïstisch, niet aan een ander denken, niet toegewijd zijn of als onbelangrijk.

En dat is allemaal zo niet waar! Ja, natuurlijk zijn er situaties te bedenken waar dit wel op gaat, maar laten we ervan uit gaan dat jij geen dictator, narcist of crimineel bent, gewoon voor het gemak.

Altijd overwerken ook als het eigenlijk niet kan. Niet toegeven aan verdriet, want je moet gewoon doorgaan. Toch maar afspreken met die ene vriendin die haar verhaal kwijt moet, terwijl jouw eigen emmer overloopt. Die nare opmerking negeren van je collega, want zo is hij nou eenmaal. Vragen wat anderen willen en daarbij jezelf in het rondje overslaan. Er zijn talloze voorbeelden te verzinnen waarin we niet doen wat goed voor ons is.

Als we dan wel een keer aan onszelf denken, dan zijn we uitermate goed in doorschieten hierin: Alle contact verbreken, je baan opzeggen, zwelgen in zelfmedelijden, fel reageren.

Dat gaat je niet helpen, want dat is niet wie je bent of wat je nodig hebt.

Wat je nodig hebt is een balans tussen niet voor jezelf zorgen en doorschieten. Geef jezelf wat TLC – Tender, Love and Care.

Lief zijn voor jezelf is vooral luisteren naar jezelf. Wat wil jij, en vergeet hierbij vooral heel even wat jij vindt dat je moet.

Luister naar wat je nodig hebt en laat de emmer niet overstromen, daar wordt het alleen maar erger van. Ben je bijvoorbeeld verdrietig? Geef dat dan toe aan jezelf, laat het er zijn. Alles wat je eigenlijk op je things-to-do lijstje had staan, staat daar morgen ook nog. Maar als jij je morgen beter voelt dan vandaag, is het waarschijnlijk veel sneller gedaan. Kruip dus vandaag met een dekentje en een grote bak thee of koffie op de bank en ga vroeg onder de wol, als dat is wat je nodig hebt. Heb je een arm nodig om op uit te huilen, vraag dan om die arm. Er zijn genoeg mensen die hem je graag geven, maar dat kunnen ze alleen doen als ze weten dat je hem nodig hebt.

Veel mensen luisteren zo slecht naar zichzelf dat ze vaak niet meer weten wat ze nodig hebben, hoe ze hun balans terugvinden en wat ‘lief zijn voor jezelf’ dan voor jou inhoudt.

Ik daag je daarom uit om jezelf eens de vraag te stellen: wat heb ik nodig vandaag? En weet je het antwoord? Mooi, doe het dan ook! Gooi al je ‘maar’s’ aan de kant, wees dit weekend eens lief voor jezelf en zie wat er gebeurt.

Kom je tot de conclusie dat je niet weet wat je nodig hebt of lukt het je niet om die balans te vinden? Dat is echt niet gek hoor, dat toegeven is eigenlijk al een beetje lief zijn voor jezelf. Ik help je graag jouw balans te vinden, want jij verdient jouw liefde. Stuur me dus snel een mailtje (info@vankiezelnaarkei.nl ) of laat hieronder een berichtje achter.

#Groeicoach #EmpowerToGrow #liefzijnvoorjezelf #vankiezelnaarkei #inspiratie #doeslief

223885F1-0E5B-4D3E-B9D8-128A3F433236.jpeg