En of ik ga genieten!

25 november 2020 - Nog 3 nachtjes slapen en dan ga ik op vakantie! Een minivakantie weliswaar, maar vakantie is vakantie. ‘Maar dat kan toch helemaal niet!’ galmt er misschien door je hoofd als je dit leest, nou toch wel. Dat we niet naar het buitenland mogen en zo veel mogelijk binnen moeten blijven, wil niet zeggen dat we geen plezier meer mogen hebben of dat we onszelf niet lekker mogen verwennen.

Een paar weken geleden was onze best vriend bij ons thuis. Hij was een beetje verdrietig omdat alle vakantieplannen uiteraard niet door zijn gegaan dit jaar. We weten allemaal dat dit niet het einde van de wereld is, maar als ik iets geleerd heb de afgelopen maanden is het dat je soms best even mag balen wanneer zaken anders lopen dan hoe jij ze gepland of bedacht had. Het is dus okay om het stom te vinden dat die vakantieplannen niet door zijn gegaan, want het is ook stom.

Nu ben ik, zoals je wellicht wel weet, niet het type om bij de pakken neer te zitten, dus we hebben een plan bedacht: We gaan gewoon op vakantie in ons huis! En het wordt niet zomaar een vakantie, maar een wereldreis.

Een lang gekoesterde droom van ons alle drie (van mijn man, beste vriend en mij) is om alle continenten te bezoeken. Dus als we het dan toch allemaal anders doen, dan doen we het ook goed. We gaan all the way en we hebben allemaal activiteiten gepland staan op de verschillende continenten. Wij ‘vliegen’ in drie dagen de wereld rond, helemaal coronaproof.

Wat we precies gaan doen, ga ik natuurlijk niet vertellen. Ik ga er namelijk vanuit dat mijn beste vriend deze blog ook leest en ik wil de verrassing niet verpesten. Hij weet niet wat we gaan doen. Ik hou van verrassingen, of ik ze nu krijg of geef, het feestje blijft hetzelfde. Zoals je begrijpt heb ik er dus enorm zin in!

Vanzelfsprekend heb ik helemaal geen tijd om dit te organiseren. Maar iets anders wat ik geleerd heb, is dat ik mijn leven niet wil laten domineren door iets wat ik zelf niet in de hand heb. Ik steek mijn kop niet in het zand, in tegendeel: ik kijk deze hele toestand recht in het gezicht. We werken harder dan we ooit gedaan hebben om ons bedrijf staande te houden en dat lukt. Er is echter meer dan dat, want ik heb ook nog een leven.

Juist nu heb ik behoefte aan iets anders dan alleen maar hard werken en ellende. Ik wil genieten van dat wat wel kan. Ik wil dingen doen waar ik blij van word. En ik wil aan het einde van het jaar terug kunnen kijken en denken: naast dat het soms gewoon heel stom was, heb ik ook echt te gekke dingen gedaan. Dus ja, ik ga op vakantie en ik ga heel hard genieten van elk moment met mooie mensen, lekker eten en bijzondere ervaringen. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten, dat weet ik zeker…

Wat ga jij voor leuks doen komend weekend? Deel het hieronder want misschien inspireer jij er wel iemand mee die het vandaag even heel hard kan gebruiken om gevoed te worden met een beetje positiviteit.

Oh ja, ik ben ook met een aantal superleuke dingen bezig voor 2021. Ik ben er namelijk ook helemaal klaar mee dat ik veel te weinig tijd heb om te doen wat ik het allerleukste vind, namelijk mensen inspireren en jou jouw grootste kracht laten zien.

Wil je zeker weten dat je niks hoeft te missen want alle mooie plannen? Stuur me dan een mailtje en ik hou je op de hoogte info@vankiezelnaarkei.nl

A2FCFA75-B44D-491E-A0A4-9C68F4654314.jpeg