Ben jij klaar voor jouw talent?

18 augustus 2020 - ‘Jij moet een boek gaan schrijven.’ Hoe vaak ik dat al gezegd heb tegen mijn man Niels, weet ik echt niet meer. Ik heb hem zelfs voor zijn verjaardag meer dan eens cadeautjes gegeven die hem lichtelijk die kant op stuurden. Zijn schrijverscapaciteiten werden niet alleen door mij opgemerkt, ook zijn ouders, mijn ouders en onze vrienden sporen hem regelmatig aan.

Deze zomer kwam hij met een fantastisch idee: ‘misschien moet ik eens een boek gaan schrijven?’. Hij wilde voor zijn verjaardag dan ook graag een schrijverscursus hebben en natuurlijk gaf ik dat met liefde en plezier.

Een paar weken geleden is hij vol overgave begonnen met de cursus. Elke keer als hij een stuk geschreven heeft voor een opdracht, leest hij het me vol trots voor. Nu ben ik natuurlijk niet onbevooroordeeld, maar ik kan niet wachten tot ik zijn boek mag lezen. Hij hoeft het alleen nog maar te schrijven...

Dat hij talent voor schrijven heeft, dat wist ik al lang. Zelf wist hij dat misschien ook wel, maar hij was er gewoon nog niet klaar voor om daar wat mee te gaan doen. Het was niet het moment en hij zag er eigenlijk alleen maar tegenop. Dat lijkt me nooit een goed begin.

Het afgelopen jaar heeft hij enorm veel gelezen. Daarnaast sprak hij regelmatig met een aantal mensen over de boeken die hij leest en die zij lezen. Dat inspireerde hem. Stukje bij beetje groeide het verlangen om het talent wat anderen al zo vaak in hem hadden gezien, te gaan ontdekken.

Nu hij er mee bezig is, vindt hij het fantastisch. Ik heb nog nooit iemand zo blij zien worden van huiswerkopdrachten. Er lijkt iets in hem wakker geschut te zijn. Hoe mooi is het dat iets waar je talent voor lijkt te hebben, je ook nog zo blij maakt.

Iedereen heeft talenten, het ene talent is makkelijker te herkennen dan het andere. Soms moet je er echter naar op zoek om uit te vinden wat jouw talent is. En dan is het de vraag of je er klaar voor bent om dat talent te kunnen of willen zien, én er mee aan de slag te gaan. Dat geeft niks, want het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis ernaartoe.

Zou jij hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken van jouw talent? Dan help ik je daar graag mee. Mail me op info@vankiezelnaarkei.nl

Wees gerust, ik zal je niet dwingen een schrijverscursus te gaan doen ;-) Dat maakt me trouwens wel nieuwsgierig: zou jij ook een boek willen schrijven?

- Ja, altijd al willen doen

- Nee, geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt

- Wie weet, nog nooit over nagedacht

#talent #groeicoach #inspiratie #boekschrijven