Oh oh Den Haag!

16 september 2020 - Maandag is ‘onze’ vrije dag. Sinds Niels en ik een winkel hebben, proberen we de maandag vrij te houden en toch zeker vrij van werkafspraken. Maar zoals dat gaat met een eigen bedrijf, lukt dat niet altijd en dat is ook okay. Het is maar net hoe je er mee om gaat.

Deze week hadden we een grote bestelling die geleverd moest worden in Den Haag. ’s Ochtends hebben we ruim 60 dozen ingepakt, zodat ze netjes voor 12 uur geleverd konden worden. Je zou ons op zo’n moment eens moeten zien: in no time zetten een goed geoliede productielijn op. Dat was flink doorwerken, maar met resultaat.

In de auto onderweg naar Den Haag heb ik Niels zijn eerste podcast laten luisteren. Je gelooft het niet, maar er bestaan echt mensen die in hun leven nog nooit een podcast hebben gehoord. Niels hoort daar nu niet meer bij.

Eenmaal in Den Haag aangekomen, brachten we alles bij het bedrijf die de pakketten had besteld. Zij waren bij ons terecht gekomen via een vrouw die wij ontmoet hebben tijdens onze laatste reis naar Namibië.

Het gebeurt mij regelmatig dat we iemand op vakantie ontmoeten waarvan ik hoop dat we er contact mee blijven houden. Daar komt in de praktijk bijna nooit iets van terecht. Gewoon omdat het leven loopt zoals het loopt. Als het dan wel lukt om dat contact te behouden, is dat een cadeautje. Zo voelde het ook precies toen we aankwamen. Onder het genot van een bakje koffie en thee haalden we herinneringen op en kletsten we bij.

Inmiddels was het lunchtijd. Mooi moment om door de straten te lopen waar de voorbereidingen voor Prinsjesdag in volle gang waren, op zoek naar een leuk plekje om wat te eten. Het werd Vietnamees. Daar hebben we niet perse hele goede herinneringen aan, dus dit was een soort van herkansing. Onze mening is inmiddels bijgesteld, want het was fantastisch.

Voldaan liepen we terug naar de auto terwijl we genoten van de sfeer en alles wat we tegenkwamen. Eenmaal in de auto, werd de volgende podcast aangezet en reden we richting Bergen op Zoom.

Conclusie van dit verhaal is dat we misschien geen echte vrije dag hebben gehad, maar dat we er wel enorm van hebben genoten. Het glas was niet half leeg, maar bijna tot aan de rand gevuld. Soms zijn er dingen die moeten, maar de andere kant is dat ‘moeten’ niet altijd vervelend hoeft te zijn. Make the most of it en geniet van de mooie dingen die op je pad komen.

Hou jij eigenlijk van Vietnamees eten?

- Ja, ik ben er dol op!

- Nee, niet te doen…

- Nog nooit gegeten (dan is mijn advies: zeker een keer doen, maar kies niet voor een gerecht met onbestendig uitziende glazige ballen in een stinkende soep. Die zijn niet lekker ;-) )

#ohohdenhaag #genieten #ILoveMyJob #inspratie #EmpowerToGrow #groeicoach

3109F01F-F65F-4DA3-89A1-A70B8081DAEB.jpeg